OPLEIDING LICHTDIPLOMA (LD-I)

 

Algemeen:

U kunt kiezen uit een e-learning opleiding of een klassikale opleiding. Onderstaand kunt u meer lezen over de inhoud, de onderwerpen en additionele informatie. Voor vragen kunt u ons altijd een e-mail sturen.

 

Doelstelling:

Tijdens deze opleiding bieden wij u een compleet programma aan met modules die samen een volledig traject vormen naar het lichtdiploma. U leert alle benodigde kennis op het gebied van verlichting en lichtontwerp welke u nodig heeft om een volwaardig lichtontwerp te kunnen maken. De opleiding gaat uitgebreid in op verlichtingskunde, het lichtontwerpproces en het ontwerpen van een lichtplan met ruime aandacht voor interieur- en exterieurverlichting. Naast theoretische invalshoeken treft u veel praktijkcases welke u direct in uw eigen werk kunt toepassen.

 

Waarom deze opleiding?

Licht is een vak! Veel aspecten van dit vak zijn in de praktijk te leren maar een gedegen theoretische kennis levert de benodigde extra diepgang. Wat is het gebruik van een ruimte? Aan welke normen en arbo eisen dienen deze te voldoen. Wat is de esthetische kwaliteit in relatie tot de beheersaspecten? Ook is er kennis nodig van de materialen: lichtbronnen, armaturen en lichtregelapparatuur en daarnaast van het ontwerpproces. Deze elementen worden in deze opleiding uitgebreid behandeld en toegelicht. De opleiding wordt aangeboden in 2 varianten; via e-learning of klassikaal, beiden gecombineerd met huiswerkcases en een intensieve begeleiding. De gemiddelde studiebelasting  is 4-8 uur per module.

 

Flexibel deelnemen aan lesdagen (klassikale variant):

Alle cursusdagen van de opleiding lichtdiploma (LD-I) worden 3 keer per jaar aangeboden. U kunt kiezen om aan de 5 dagen opeenvolgend deel te nemen wat de kortste studieduur betekent. Of u kiest voor deelname op een moment dat u dat uitkomt. U kunt hiermee de opleiding laten afstemmen op u eigen persoonlijke voorkeur.

 

 

 

Doelgroep:

voor een ieder die een gedegen lichtopleiding zoekt bijvoorbeeld , (startende) lichtadviseurs, adviseurs, ontwerpende ambtenaren, project-verlichters, fabrikanten, binnenhuisadviseurs en architecten. Om de opleiding goed af te kunnen ronden is minimaal een mbo+ niveau gewenst

 

Voorkennis:

geen specifieke voorkennis noodzakelijk.

 

Locatie klassikale cursus:

grote haag 11 amersfoort of bierkade 9 blokzijl.

 

Bevestiging:

na uw inschrijving ontvangt u van ons een bevestigingsmail en uw factuur.

 

Inschrijven:

bij voorkeur via één van de onderstaande buttons maar natuurlijk kunt u ons een e-mail zenden.

 

Lesdagen starten 8 oktober 2020, locatie Blokzijl:

LOB 8 oktober 2020

LED 22 oktober 2020

INT 26 november 2020

EXT 14 januari 2021

VLP 28 januari 2021

 

Lesdagen starten 3 februari 2021, locatie Amersfoort:

LOB 3 februari 2021

LED 10 februari 2021

INT 3 maart 2021

EXT 10 maart 2021

VLP 17 maart 2021

 

Lesdagen starten 14 april 2021, locatie Amersfoort:

LOB 14 april 2021

LED 21 april 2021

INT 28 april 2021

EXT 12 mei 2021

VLP 19 mei 2021

 

CURSUSSEN EN OPLEIDINGEN IN VERLICHTINGSTECHNIEK EN LICHTARCHITECTUUR

© 1993-2020 lighting design academy, all rights reserved