Opleiding Licht in de buitenruimte

Algemeen:

Onderstaand kunt u meer lezen over de inhoud, de onderwerpen en additionele informatie. Voor vragen kunt u ons altijd een e-mail sturen.

Doelstelling:

In deze opleiding, op HBO niveau, wordt u een verdere brede vakinhoudelijke  verdieping in het vakgebied licht aangeboden. U maakt kennis met nieuwe inzichten en methodieken en ziet hoe dit in de dagelijkse praktijk wordt toegepast. Deze klassikale opleiding bestaat uit 15 lesdagen die verzorgd worden vanuit onze locatie in Amersfoort. We schakelen diverse experts, specialisten en docenten uit het vakgebied in om de onderwerpen helder te maken en uw vaardigheden en kennis naar een hoger niveau te brengen. We gaan diep in op het adviesproces en zullen diverse cases, exterieur en openbare verlichting, vanaf de eerste klantvraag tot aan de oplevering doorlopen. Na het completeren van deze opleiding bent u in staat om technische lichtprojecten, in de buitenruimte, succesvol af te ronden.

Inhoud van de opleiding:

LED led >>
EXT lichtontwerp exterieur >>
VLP vormgeven van lichtplannen >>
PD product design >>
CD concept design >>
HIS verlichten van historische gebouwen >>
SD smart design >>
LTX lichttoolbox (1+2) >>
OVL openbare verlichting (1 tm 5) >>

Extra training e-learning Dialux EVO lichtsoftware:

Inbegrepen is de  e-learning module van Dialux EVO basic met 60 video lessen welke u in uw eigen tempo kunt doorlopen.

Examen

Er zijn 2 deel-examens. U rondt de opleiding af door deel te nemen aan de examens (meerkeuze, open vragen en een kleine case). In het laatste blok krijgt u een individuele praktijkopdracht. Door het uitwerken van deze eindcase laat u zien dat u een project compleet kunt uitwerken en presenteren. Bij voldoende resultaat voor de beide examens en de eindcase (minimaal een 6) ontvangt u het diploma opleiding licht in de buitenruimte.

Examen:

Klik hier om je aan te melden voor een examen of herexamen.

Waarom deze opleiding?

De lichtbranche is volop in beweging en dit betekent dat er steeds hogere eisen aan een lichtadvies en daarmee aan een lichtplan worden gesteld. In de lichttechniek zijn er ontwikkelingen voor alle materialen (lichtbronnen, armaturen en lichtregelapparatuur) waar mee gewerkt wordt. Ook aan beheer en onderhoud worden andere eisen gesteld ten opzichte van een aantal jaren geleden. Het maatschappelijke kader is ook veranderd door nieuwe regelgeving, eisen aan het energieverbruik en het duurzaam omgaan van onze leefomgeving. Op het gebied van de verlichtingskunde wordt de mens (gelukkig!) steeds meer centraal gesteld in het ontwerp. Om dit alles goed aan onze opdrachtgevers te onderbouwen wordt in deze opleiding ook de nodige aandacht gegeven aan softwaretools voor het calculeren en projecteren van installaties. Daarnaast dienen we onze plannen te kunnen toetsen aan de normen en hier is verslaglegging voor nodig. Hoe te meten en rapporteren is een onderwerp in deze opleiding. Al deze onderwerpen worden u op een interactieve en modulaire wijze aangeboden. U kunt de opgedane kennis meteen toepassen in de dagelijkse praktijk en daarmee uw meerwaarde richting uw opdrachtgevers vergroten.

Na het volgen van deze opleiding beschikt u over gedegen gespecialiseerde lichtkennis.

Lesdagen 

lesdagen starten op 13 oktober 2022:
LED 13 oktober 2022 (Klassikaal)
HIS 10 november 2022 (klassikaal)
EXT 24 november 2022 (Klassikaal)
MA 19 januari 2023 (Klassikaal)
LIC 9 februari 2023 (Klassikaal)
CD 23 maart 2023 (Klassikaal)
SD 6 april 2023 (Klassikaal)
OVL-1 10 mei 2023 (klassikaal)
OVL-2 17 mei 2023 (klassikaal)
OVL-3 31 mei 2023 (klassikaal)
LTX-1 8 juni 2023 (klassikaal)
OVL-4 14 juni 2023 (klassikaal)
LTX-2 15 juni 2023 (klassikaal)
OVL-5 28 juni 2023 (klassikaal)

lesdagen starten op 28 september 2023:
lesdata komen begin 2023 beschikbaar

European Lighting Expert

Na het afronden van de opleiding Licht in de buitenruimte kunt u additioneel deelnemen aan een examen welke wordt georganiseerd door de branchevereniging NSVV (Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde). Aan te bevelen is om dit pas te doen wanneer er tevens een ruime projectervaring aanwezig is. Examendata en info op onze ELE pagina >>

Het curriculum van de opleiding Licht in de buitenruimte is opgezet conform de educatieve aanbevelingen van de IES (Illuminating Engineering Society) en de ELE (European Lighting Expert). Veel docenten zijn lid van de beroepsvereniging  NSVV (Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde).

Bent u al in het bezit van het Lichtdiploma I of II, Middelbare Verlichtingstechniek of de opleiding lichtontwerp (HBO niveau) en wilt u het diploma licht in de buitenruimte verkrijgen? Dan zijn er vrijstellingsmogelijkheden. Meer weten en/of een afspraak maken? Mail ons uw vragen of mail enkele voorkeursdata voor een vrijblijvend gesprek online of bij ons in Amersfoort. Tot ziens!

opleidingsinformatie

DUUR 
14 DAGEN (84 LESUREN)

PRIJS
€ 4.200,- EXCLUSIEF BTW

BEVESTIGING
NA UW INSCHRIJVING ONTVANGT U VAN ONS EEN BEVESTIGINGSMAIL EN UW FACTUUR

DIPLOMA
NA HET POSITIEF  AFRONDEN (84 CPD PUNTEN) VAN DEZE OPLEIDING ONTVANGT U dIPLOMA LICHT IN DE BUITENRUIMTE VAN DE LIGHTING DESIGN ACADEMY

DOELGROEP
VOOR EEN IEDER DIE DE AANWEZIGE TECHNISCHE KENNIS EN KUNDE OP EEN HOGER NIVEAU WIL BRENGEN ZOALS; LICHTADVISEURS, INSTALLATEURS, ADVISEURS, ARCHITECTEN, ONTWERPENDE AMBTENAREN EN ADVISEURS FACILITAIRE DIENSTEN. DEELNEMERS KOMEN UIT DIVERSE DISCIPLINES; ADVIESBUREAUS, INSTALLATIEBRANCHE, PROJECTONTWIKKELAARS, GEMEENTEN EN DE LICHTBRANCHE. Om de opleiding goed af te kunnen ronden is minimaal een mbo+ niveau gewenst

LUNCH
UITERAARD VERZORGEN WIJ HEERLIJKE LUNCHES.

LESMATERIAAL
INCLUSIEF UITGEBREIDE MATERIALEN EN TOEGANG TOT ONZE LIGHTCLOUD.

STUDIEBELASTING
GEMIDDELD 4 UUR PER WEEK.

VOORKENNIS
GEEN VOORKENNIS OVER LICHT VEREIST

LOCATIE
LIGHTING DESIGN ACADEMY GROTE HAAG 11 AMERSFOORT 

KIES UIT DEZE STARTDATA
28 SEPTEMBER 2023 (AMERSFOORT)

LESTIJDEN
09.00 TOT 16.00 PAUZE VAN 12.00 TOT 13.00

INSCHRIJVEN
BIJ VOORKEUR VIA DE ONDERSTAANDE BUTTON MAAR NATUURLIJK KUNT U ONS ALTIJD EEN E-MAIL ZENDEN

schrijf je in RESERVEER MET STAP